Ψυχοθεραπεύτρια-Μέλος ΓΑΨ

Είμαι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

Το 2010 ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου στη Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία με εκπαιδευτή-πρόεδρο της ΠΕΓΑΨ (Πανελλήνιας Εταιρείας Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας) και ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Ι. Βλάχο. Ύστερα ως ψυχολόγος επέλεξα αυτό το μοντέλο ψυχοθεραπείας στον ιδιωτικό μου χώρο.

Η ΓΑΨ είναι μια βραχεία, ατομική ψυχοθεραπεία που εστιάζει την προσοχή της στον τρόπο που δημιουργήθηκαν και διαιωνίστηκαν ρόλοι και συμπεριφορές που κατ’ αρχήν (στην παιδική και εφηβική ηλικία) ήταν προσαρμοστικές για το άτομο, αλλά στη συνέχεια έγιναν αναποτελεσματικές και δυσλειτουργικές με αποτέλεσμα να προκαλούν έντονη δυσφορία και ποικίλα σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα για τα οποία το άτομο ζητάει βοήθεια.

Η ΓΑΨ αποτελείται από τέσσερεις έως εικοσιτέσσερις συνεδρίες, συνήθως, όμως, οι συνεδρίες είναι δεκαέξι. Αυτό όμως δεν αποκλείει την χρήση της σε πιο μακροχρόνιες θεραπείες. Ιδρυτής της είναι ο Tony Ryle, Βρετανός ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής με πλούσια γνώση και εμπειρία στην ψυχανάλυση και την γνωσιακή ψυχοθεραπεία.

Έχει εφαρμογή σε ένα ευρύ φάσμα ψυχιατρικών διαγνωστικών κατηγοριών και προβλημάτων, όπως είναι οι αγχώδεις και καταθλιπτικές διαταραχές, οι διαταραχές στην πρόσληψη τροφής, η κατάχρηση ουσιών κ.λ.π.

Η ΓΑΨ αναγνωρίζει ότι ο άνθρωπος είναι πολλά περισσότερα από τα διαγνωσμένα του προβλήματα ή τις διαγνώσεις και βοηθάει κάθε άτομο να εκφράσει αυτό που αισθάνεται ότι τον δυσκολεύει.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ